Ryttermærke 3

Tillyke med ryttermærket den 1. oktober 2016

Ryttermærke 3

Kursus Ryttermærke september 2016 

 

 

Opstart: søndag den 11. september 2016 kl. 12.30-15.00 i Rytterstuen hal 1 Vasehus Ridecenter, Erikstrupvej 16, 8830 Tjele.

Yderligere undervisningsdatoer:

  • Lørdag den 17. september kl. 10.00-13.00.
  • Lørdag den 24. september kl. 10.00-13.00.

Prøvedato: lørdag den 1. oktober 2016.

Undervisere: Hold-ansvarlig Marianne Bonde (tlf. 21664602).

Venlig hilsen

Vasehus Rideklub

PS.: Hvis der er nogen af Jer, der til den skriftlige – teoretiske prøve har behov for læsehjælp, skal I blot meddele det til en af os.

 

Print Kursus Ryttermærke 3. september 2016 "HER".

 


Det tredje og sidste af de tre basismærker er ryttermærke 3. Her begynder vi igen med rideudstyr, hvor der vil blive gået i dybden med de forskellige dækkener.

Også hestens behov og adfærd vil blive gennemgået. Spørgsmål som, hvordan opfører hestene sig sammen med hinanden og hvilke typer foder kan hesten få, vil man få svar på. Samtidig vil du lære at kunne vurdere hestens foderstand, hvilket er vigtigt for at kunne sørge for hestens velfærd.

Et andet vigtigt punkt er de forskellige sygdomme som kan ramme hesten. Du vil lære at genkende symptomerne på de mest normale hestesygdomme, og hvad du skal gøre, hvis du ser, at hesten viser symptomer på f.eks. forkølelse og kolik. Derfor omhandler det næste emne også pasningen af hesten, og hvordan du f.eks. klipper man og hovskæg og vasker hesten efter træning.

Ryttermærkerne går især ud på at lære dig om sikkerhed, så derfor vil du også lære om, hvordan hesten lærer, og hvilke etiske regler du skal handle efter.

Som i de foregående ryttermærker vil det sidste emne omhandle ridning. Her vil du skulle lære at sidde ned i trav og galoppere, mens du sidder korrekt på hesten med din vægt og hjælpere. Du vil både lære at ride på dressurbanen og i skov og trafik. Her er det især vigtigt at kende reglerne for ridning i trafikken, så man kommer sikkert ud og hjem igen.